I+D+d, innovació tecnològica

Diumenge 1 de desembre, de 11:00 a 14:00
Preu: entrada grtuïta (aforament limitat)
Aula 3

Consulta tota la programació


Es tracta d'un espai on podrem conèixer les últimes tecnologies adaptades en termes de productes de recolzament i accessibilitat. Els participants ens ensenyaran els models i ens deixaran testar-los, per posar-nos a la pell de qui els necessita.

Taller d'innovació tecnológica I+D+d
Logo ABLE human motion
ABLE Human Motion és una spin-off de la Univ. Politècnica de Catalunya (UPC) que està desenvolupant per a la seva comercialització a partir del 2021 exosquelets robòtics per millorar la mobilitat i autonomia de les persones que han patit una lesió medul·lar o ictus. Els dispositius actuals són cars (aprox. 100.000 €), pesats (20 kg) i requereixen de personal professional per al seu ús. ABLE és el primer exosquelet lleuger, fàcil d’usar i econòmic que permet tornar a caminar. Ajuda a pal·liar les complicacions de salud secundaries, augmentant la confiança en un mateix i independència.
Logo BJ Adaptaciones
"Yetitablet Pro 55 "és la tauleta gegant més intuïtiva, versàtil i de més alt acompliment de mercat, creada per BJ Adaptaciones.
És una eina ideal per a persones amb autisme, discapacitats de diversos tipus, com paràlisi cerebral o discapacitat intel·lectual, i d'edat avançada. Les seves dimensions i característiques la converteixen en una opció òptima per a persones amb baixa visió o habilitats motrius reduïdes. També ofereix paquets d'aplicacions específics per a l'àmbit de l'educació, el sector de la rehabilitació i la salut, i la gent gran.
Logo Biel Glasses
Les nostres ulleres intelignets adapten la realitat al remanent de cada persona amb baixa visió, millorant així la seva mobilitat i autonomia personal. Utilitzem les tecnologies més avançades que ja s’utilitzen en diversos camps, com la realitat virtual, la robòtica, els drons o els cotxes autònoms. Cadascuna d’elles soluciona part del problema, i si les sabem barrejar correctament, haurem aconseguit la recepta màgica per convertir en realitat les Ulleres d’en Biel.
Logo Batec Mobility
A Batec Mobility millorem radicalment la mobilitat de les persones amb discapacitat per a equiparar el seu estil de vida al de les persones sense discapacitat. Aquesta missió la portem a terme creant i comercialitzant productes innovadors, els handbikes Batec, concebuts per i per a persones amb discapacitat. La història del projecte està íntimament lligada en els seus inicis a la història personal de Pau Bach, tetraplègic, que va fundar Batec Mobility per fer arribar al col·lectiu de discapacitats físics les solucions de mobilitat que ell mateix es fabricava. A anar en cadira de rodes, t'acostumes. A renunciar a la vida, NO.
Logo Animal Hero
Animal Hero és un videojoc terapèutic per a nens amb Síndrome de Down i altres discapacitats. Està dissenyat per a millorar i reforçar certes habilitats cognitives, sense deixar de banda la diversió dels videojocs, fomentant així una manera més divertida i creativa d'aprendre. A més, també els ajuda a desenvolupar la seva autonomia i confiança en ells mateixos.