Inclús Assosiació Associació Inclús

L’Associació Inclús és una entitat sense afany de lucre que neix després de 4 edicions de l'Inclús, el Festival Internacional de Cinema i Discapacitat de Barcelona, amb l’afany de continuar desenvolupant els objectius del Festival d'una forma més àmplia i d'incloure-hi un major número d'activitats també al llarg de l'any.
El principal projecte de l’associació es l'Inclús, el Festival International de Cinema i Discapacitat. Però l'associació també impulsa la sinèrgia amb altres festivals de cinema internacionals amb la mateixa temàtica, per tal de crear una xarxa europea on compartir informació sobre les pel·lícules europees que vagin sorgint entorn de la discapacitat, compartir experiències i endegar un projecte educatiu comú. A la xarxa Be-in ja hi pertanyen el festival de Polònia European Film Festival Integration You and Me, el festival de Sèrbia Bosifest, el festival de Bèlgica EOP!, el festival de França Entre2marches i el festival de Turquia Ankara Accessible Film Festival.
 

          

          
 

Si ets un festival sobre discapacitat i t'interessa formar part o saber més sobre el grup, escriu-nos a participa@inclus.cat i estarem encantats de donar-te'n més detalls.

Cal fer èmfasi en el significat de ll'expressió accessibilitat universal i la paraula inclusió. L’accessibilitat universal és per a nosaltres l’adaptació de tots els continguts perquè TOTHOM pugui accedir-hi. Volem oferir lleure inclusiu del qual es puguin beneficiar tant les persones amb diversitat funcional com les seves amistats o familiars sense discapacitat, perquè puguin gaudir dels mateixos continguts sense dificultats d’accessibilitat que els ho impedeixin.

Amb aquesta visió, l’Associació Inclús promou l’adaptació dels continguts audiovisuals perquè tothom pugui accedir-hi.

Inclús JoveJI - Joves d’Inclús
Joves d’Inclús és la secció jove de l’Associació Inclús, formada per joves d’entre 18 i 35 anys. La secció treballa sobre 2 projectes base: "Inclús: Lleure Inclusiu i Accessible” i "Inclús sensibilitzem”.
 
“Inclús: Lleure Inclusiu i Accessible” neix com a projecte propi de la secció jove amb la voluntat de crear espais de lleure inclusiu per a les persones amb diversitat funcional al llarg de tot l’any. Aquesta secció té una intenció clarament inclusiva que ens ha portat a oferir tot els recursos necessaris perquè les persones amb diversitat funcional puguin o bé ser creadores de continguts o bé gaudir-ne.
 
D’altra banda, la secció dona suport en la creació de l’accessibilitat dels continguts audiovisuals de l'Inclús, Internacional de Cinema i Discapacitat de Barcelona. A més a més, es realitzarà l’accessibilitat d’altres festivals audiovisuals i s’oferiran serveis d’audiodescripció i subtitulació per a altres produccions que ho demanin de manera puntual.

El projecte “Inclús sensibilitzem” considera molt necessària la tasca de sensibilització a tota la societat per tal que cada vegada més es creïn esdeveniments i activitats on les persones amb diversitat funcional tinguin l’oportunitat de participar de la manera més inclusiva possible. Per això, s’organitzen una sèrie d’activitats sensibilitzadores, com ara activitats relacionades amb l’audiodescripció i el doblatge per a persones amb discapacitat visual o la subtitulació per a persones amb discapacitat auditiva.

“Inclús sensibilitzem” és un projecte dirigit a escolars, adolescents, aficionats del món audiovisual i públic general amb la intenció de donar-los a conèixer el món de la diversitat funcional mitjançant tallers amb temàtica audiovisual. Dins del festival ja es realitzen tallers annexos amb aquesta finalitat, però és la secció jove la que vol exportar aquests models a escoles, instituts, altres festivals i espais culturals.

Finalment hi ha un nombre important de gent gran amb problemes d’audició i vista que també es poden beneficiar de l’accessibilitat universal. És per això que proposem una sèrie d’activitats en residències i centres de dia.