QUI SOM

Festival Inclús

Inclús, Festival Internacional de Cinema i Discapacitat de Barcelona, promou les obres audiovisuals sobre diversitat funcional, amb l’objectiu de donar a conèixer la realitat de les persones amb discapacitat des d’un punt de vista diferent. A més, comparteix i fomenta l’ús i coneixement de l’accessibilitat audiovisual, sent un festival que apropa el cinema a audiències que normalment no tenen l’oportunitat de gaudir-lo. 

A la Selecció Oficial del Festival hi tenen cabuda curts i llargmetratges, tant de ficció com documentals. També són guardonades les produccions audiovisuals d’entitats. 

Durant el Festival també es realitzen activitats paral·leles amb la finalitat de donar a conèixer aquesta diversitat: tallers, xerrades o activitats fetes per altres entitats, cursos professionals d’audiodescripció, de llengua de signes, cinefòrums per a escoles, mostres d’innovacions tecnològiques relacionades amb la diversitat funcional… i fins i tot obres de teatre de companyies inclusives. 

Aquestes activitats també es realitzen durant tot l’any i compten amb les adaptacions necessàries perquè tothom les pugui gaudir.

El Festival és una iniciativa de l’Associació Inclús, organitzada per la productora Fish Muvi, centrada en el gènere documental en l’àmbit social, i en l’accessibilitat audiovisual. L’Associació Inclús neix el 2016 per tal d’ampliar les actuacions relacionades amb els objectius del Festival, tant a escala territorial, com de participants, de diversitat d’activitats i de la temporització d’aquestes.

 

El Festival forma part de:

  • Catalunya Film Festivals, la Coordinadora de Festivals i Mostres de Cinema i Vídeo de Catalunya, que agrupa més de 50 festivals de Catalunya.
  • Be-In, xarxa de festivals europeus inclusius formada per: European Film Festival Integration You and Me de Koszalin, Polònia; Oska Bright Film Festival de Brigthon, Regne Unit; Ankara Accessible Film Festival, de Turquia; EOP Festival, Bèlgica; Klappe Auf!, d’Hamburg, Alemanya; i Inclús.
  • CoFI, Coordinadora estatal de Festivals Inclusius, que agrupa a Secindi, de Mèrida; al Festival Inclusivo de Vigo; i a Inclús.

Associació Inclús

L’Associació Inclús és una entitat sense afany de lucre que neix després de 4 edicions d’Inclús, Festival Internacional de Cinema i Discapacitat de Barcelona, amb l’afany de desenvolupar els objectius del Festival de forma més àmplia i d’incloure-hi un major nombre d’activitats també al llarg de l’any.

El principal projecte de l’Associació és l’Inclús, Festival Internacional de Cinema i Discapacitat. Però l’Associació també impulsa l’accessibilitat d’obres audiovisuals, i s’encarrega d’altres projectes com Inclús Escola (línia educativa i formativa sobre inclusió a través del cinema) i Inclús: Lleure Accessible i Inclusiu (activitats de lleure adaptat per a tots els públics).

Cal fer èmfasi en el significat de l’expressió accessibilitat universal i la paraula inclusió. L’accessibilitat universal és per a nosaltres l’adaptació de tots els continguts perquè TOTHOM pugui accedir-hi. 

Volem oferir lleure inclusiu del qual es puguin beneficiar tant les persones amb diversitat funcional com les seves amistats o familiars sense discapacitat, perquè puguin gaudir dels mateixos continguts sense dificultats d’accessibilitat que els ho impedeixin.

Amb aquesta visió, l’Associació Inclús promou l’adaptació dels continguts audiovisuals per a què tothom pugui accedir-hi.

Col·labora

solidarityCreated with Sketch.

Voluntari

T'agrada el que fem? Ja siguis un apassionat del món audiovisual o un entusiasta de les iniciatives socials, sigues protagonista a Inclús.

Segons el teu perfil professional, les teves ganes i la teva disponibilitat, trobarem la millor manera perquè aportis i rebis valor.

Si creus que pots contribuir en aquestes o en altres tasques que hàgim obviat, escriu-nos a [email protected]. Estem impacients per intercanviar impressions amb tu.

networkingCreated with Sketch.

Patrocinador

Ets una empresa o una entitat del tercer sector? Ja són bastants els padrins que ens avalen, però volem que altres col·laboradors se sumin a la nostra iniciativa.

Inclús concedeix espais perquè la teva organització contacti amb el seu públic segons les expectatives que estableixis.

Si necessites més informació sobre les diferents maneres de convertir-te en patrocinador del festival, contacta amb nosaltres a [email protected]. Estarem encantats de donar-te'n més detalls.

heartCreated with Sketch.

Mecenes

Si vols aportar el teu granet de sorra de forma econòmica, passaràs a formar part del nostre planter de mecenatge, amb descomptes i obsequis exclusius. Pots fer una transferència de forma totalment segura:

Col·laboradors